Mensen met een beperking (speciaal talent)

Erik Potters

Mensen met een beperking (speciaal talent)

Mensen met een beperking hebben, net als iedereen, talenten en kwaliteiten die zeer waardevol zijn, alleen een klein beetje anders. Door zelf muziek te maken kan iemand opbloeien en op een nieuwe, vaak verrassende wijze van zich laten horen .Er zit vaak meer in deze mensen in dan je zou verwachten. Door mensen te prikkelen en positief te stimuleren weet Erik het beste in hen naar boven te halen.

Verstandelijk beperkten

Door middel van interactieve  theatrale acts kunnen mensen op hun eigen tempo en niveau meedoen aan muzikale activiteiten en samen met anderen muziek maken.

Erik begeleidt wekelijks ‘De drumplayers’ een drumband van ASVZ te Udenhout.

Lichamelijk beperkten

Mensen met een lichamelijke beperking kunnen met wat aanpassingen vaak toch goed meedoen met reguliere activiteiten. Soms lukt dat helaas niet. Maar dan gaat Erik op zoek naar allerlei mogelijkheden om musiceren met deze mensen toch mogelijk te maken. Hij kijkt naar wat de persoon wél kan en niet naar zijn of haar belemmering.

Visueel beperkten

Maakt u graag muziek? Bespeelt u een instrument, zingt u in een koor of denkt u erover om muziek te gaan maken? Misschien hebt u moeite met het lezen van bladmuziek. Voor mensen met een visuele beperking bestaat er bladmuziek in braille, in grootletter of in gesproken vorm. Meer informatie hierover  vindt u op de website van de oogvereniging..

Erik begeleidt enkele groepen blinden en slechtzienden  die  veel voldoening halen uit het samen musiceren en daarmee ook hun eigenwaarde vergroten. ‘De Color Band’ van RCS (Robert Coppes Stichting) te Vught is een van deze groepen.

09-coach-05-color

Met name de   Djembe en ritme workshops zijn voor  vrijwel iedereen toegankelijk of aan te passen aan de deelnemers.

Wie niet zelf kan of wil meedoen kan natuurlijk altijd kijken en luisteren naar het Akoestisch Trio of een variant daarvan, Duo Erik en Wim, Znerik of het  Brabants Cabaret .